Indition

UX design voor een kapperszaak gevestigd in Meerhout

analyse indition

1.    Beschrijving van het bedrijf

Indition is een kapperszaak gevestigd te Meerhout met 3 vaste medewerkers. Naast haartooi, zijn de nevenactiviteiten van zaak make-up en stijlanalyses. De kapper heeft geen specifiek doelpubliek voor zijn zaak. Zowel mannen als vrouwen kunnen terecht bij Indition.

De medewerkers houden zich voornamelijk bezig met het verzorgen van de klanten. Er is geen IT technisch aanspreekpunt voorhanden.

2.    Verwachtingen van de klant

De klant verwacht een onderhoudsarme website die geoptimaliseerd is voor bezoekers aan te trekken via zoekrobots. De website moet toegankelijk zijn op alle toestellen, en bij uitstek via een smartphone.

De website zou de bezoeker moeten inlichten over alle activiteiten binnen Indition. De drie activiteiten zouden zeer visueel in het beeld moeten komen, met een woordje uitleg. Tenslotte moeten klanten zeer eenvoudig contact kunnen opnemen met de eigenaars voor verdere vragen.

Het hoofddoel blijft dat de website een digitaal uithangbord is om hun diensten in de verf te zetten om zo potentiële nieuwe klanten aan te trekken.

3.    Vereisten van de website

De klant is op zoek naar een responsieve website, die geoptimaliseerd is voor alle toestellen. De toegankelijkheid voor bezoekers moet zo hoog mogelijk zijn. Bezoekers van alle leeftijden moeten er snel wegwijs op geraken.

De website moet verder onderhoudsarm zijn, en eventuele latere aanpassingen aan het medewerkersbestand moeten eenvoudig doorgevoerd kunnen worden zonder dat dit een impact heeft op de algemene lay-out van de site. De klant wil graag een website met als basis de volgende kleuren: #362525 en #c5a983. Het logo van Indition heeft het lettertype Mistral. Alle andere fonts zijn niet bepaald door de klant. Uiteraard geldt er verder wel een uniformiteit voor de gekozen stijl doorheen alle pagina’s.